Mijn naam is Edwin Schepers

 

Geboren en getogen in midden Drenthe .

 

Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd al interesse gehad in geschiedenis en bijzondere objecten met een verhaal. Stukken van voor de jaartelling tot heden alles had mijn interesse en dan met name metalen voorwerpen.

Na jaren verzameld en gehandeld te hebben in exclusieve horloges zowel antiek, 'vintage' als modern, munten, sieraden en andere kostbaarheden is een passie ontstaan voor het taxatie en expertise vak. Vanaf zo'n 8 jaar terug en vanaf 2016 steeds vaker als Kostbaarheden Expert/Taxateur op Schade gebied ingezet voor de Verzekeringsmaatschappij waarvoor ik tevens meer dan 14 jaar werk als Verzekeringsadviseur Particulier. Verder ben ik ook een aantal jaren Metaalspecialist (archeologische werkgroep) waardoor ik veel kennis heb opgebouwd over (oude) kostbaarheden en gebruiksvoorwerpen.

 

In 2016 heb ik besloten om ook als zelfstandige hier nu serieus werk van te maken en me structureel bezig te gaan houden met taxeren en rapporten maken voor kostbaarheden.

Heb een aantal opleidingen doorlopen op de Vakschool in Schoonhoven en beschik naast mijn opgebouwde kennis over een  ruime bibliotheek, alle benodigde (edelsteen)apparatuur en de nodige contacten waar ik gebruik van kan maken voor het taxeren van Kostbaarheden. Omdat ik zowel veel traditionele als online veilingen van kostbaarheden volg heb ik ook een goed beeld van en vraag en aanbod en de ontwikkelingen hierin.

Ik ben toegelaten tot de Stichting Verenigd Register van Taxateurs en mag de titel dragen van Register-Taxateur VRT sector Kunst ,Antiek en Kostbaarheden. Tevens ben ik ook gediplomeerd Register-taxateur FGZ Juweliersartikelen van na 1952.

Voor de komende periode staat nog 1 titel en een aantal kleinere opleidingen op het programma om mezelf door te blijven ontwikkelen.

 

Heeft u vragen laat het mij gerust weten.